Omgeving

Noordpolderzijl

360 betoverend uitzicht, werelderfgoed Waddengebied aan je voeten, prachtig natuurland, een warme kop koffie in de Noordelijkste kroeg van het vasteland van Nederland. Vervreemdend mooi! 

Oldenzijl

Een wandeling of fietstochtje naar dit pittoreske kleine dorpje is een feestje, zeker als je na een bezoekje aan dit fantastische kerkje de tocht voortzet langs het Meedstermaar naar Zandeweer. DOEN! 

Menkemaborg

Menkemaweg 2, Uithuizen
Een historische Borg of Steenhuis. Een stap terug in de tijd, prachtige tuinen, aangenaam museum en heerlijke koffie!

Visrestaurant Het Gemeentehuis

Raadhuisstraat 35, Usquert, 9988 RE
De beste gebakken vis eet u zonder meer hier! Zelfs gasten uit Scheveningen gaven het ruiterlijk toe: Dit was het beste gebakken visje ooit! Maar ook voor een mooie paling of tong zit u hier goed! 

Ewsum

Oosterburen, Middelstum
Het oude borgterrein Ewsum is nog steeds erg de moeite waard van een bezoekje. In het seizoen zijn hier de streekmarkten. Heerlijke streekproducten op een betoverend mooi plekje! Lekker wandelen! 

Eemshaven

Het is niet alleen de vertrekhaven van het veer naar Borkum, het is de 3e haven van Nederland voor overslag en energie. Vervreemdend in dit prachtig landschap, met de grootste Google data-hub in EU.

Borkum

Een dagje aan het strand en een wandeling langs de pier van Borkum, je bent er zo! Opstappen op het veer vanuit de Eemshaven en even later zit je in het zand. Een (te) gekke ervaring!

Onderdendam

Een mooi gerecht, met liefde bereid in een makkelijk en toegankelijke sfeer, met toch een dikke Michelin-ster! Je eet het in restaurant "in de Molen" in Onderdendam. Voor wie van lekker eten houdt! 

Appingedam

Even leek het er op, dat Appingedam een belangrijkere stad zou worden dan Groningen. Logisch, want langs de Eems was druk verkeer. Ook nu is Appingedam een bezoek waard, het Venetie van het Noorden.

Groningen

Tja, als de stilte op het Hogeland je op een gegeven moment teveel wordt, is er altijd nog de gezelligheid van de stad. Het bruist en het leeft! Muziek, theater, markt, een kroegje, of gewoon winkelen

Groninger Museum

Museumeiland, Groningen, GR, 9711 ME
Altijd wel een mooie tentoonstelling in 's lands mooiste museum voor hedendaagse kunst. En als afsluiter een hapje en een drankje in het museum-cafe.

Lauwersoog, Veer Schiermonnikoog

Een dagtrip naar Schiermonnikoog of gewoon even een visje in de haven eten en zwemmen in het Lauwersmeer, het kan allemaal vanuit Walsemaweer.